Spørg gynækologen

Stil et spørgsmål

    Vi kan ikke garantere, at alle spørgsmål bliver besvaret, da brevkasseredaktørerne får mange spørgsmål dagligt. For at stille et spørgsmål skal du være logget ind som bruger. Husk at bevare din anonymitet ved at vælge et pseudonym, at der kan ske en fejl i systemet, så værn om din anonymitet. Selve mailen, du taster ind, er det kun brevkasseredaktøren, der kan se.

Om gynækologen

    Gynækolog Christine Felding svarer på spørgsmål om kvindens underliv.

    Kvindens krop ændrer sig drastisk, når hun nærmer sig overgangsalderen. Hvad er de færste tegn, hvodan takler man klimakteriet, og hvad sker der bagefter? Christine er speciallæge i gynækologi og har mange år beskæftiget sig meget med kvinders tilstand før, under og efter overgangsalderen. Spørg og bliv klogere på din krop.

Brevkassen

Polypper i underlivet
28-06-2011

Er for ca. 14 dage siden blevet frosset i underlivet grundet polypper. Gynækologen sagde oplyste mig om at der ca. op til 14 dage efter vil være meget vandigt udflåd og at der i hele perioden vil være meget og temmelig vandigt og behov for bind hele tiden. Nu er jeg så interesseret i at høre om det kan være rigtigt at dette udflåd efter ca. 14 dage, hvor det godt nok er aftagende har en ganske rædsom lugt.
Er det normalt fortsat stadig at fryse underlivspolypper, da jeg via nettet synes jeg kan læse mig frem til at det som hovedregel foregår via operation enten uden, med lokalbedøvelse eller i fuld narkose. Er interesseret i at høre om dette, da jeg har ny kontrol tid hos gynækologen i august, da han muligvis påregner en ny frysning grundet polyppernes omfang. Bør en evt. operation foregå vi henvisning til hospital og ikke via privatpraktiserende gynækolog?                                      Giver en evt. operation et bedre resultat og ligeledes mindre ildelugtede, da jeg følger at alle lan lugte mig, på trods af hyppige afvaskninger....    

Hej                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Polypper i underlivet sidder enten i livmoderen eller på livmoderhalsen. Dem der sidder oppe i livmoderhulen (se billede) fjernes ved en kikkertoperation enten på hospital eller hos praktiserende gynækolog. Nogle kan fjernes uden bedøvelse, andre skal fuldt bedøves. Dette afhænger af polyppernes antal og størrelse. Disse bliver IKKE frosset væk.                                                                                                                                                                                                                  Polypper på livmoderhalsen er uhyre almindelige (se billede nr 2) . De giver ofte symptomer i form af pletblødninger, men ses ofte også helt tilfældigt. Jeg plejer at fjerne en polyp med en tang - altså ikke fryse den. Jeg kan derfor ikke forklare, hvorfor du er blevet frosset - det brugte man før til celleforandringer på livmoderhalsen og det gav tit vandigt, ildelugtende udflåd i 3-4 uger! Nu skriver du polypper - altså flertal. Som regel har man kun en eller måske to.  Jeg kan altså udfra din historie ikke helt forklare, hvorfor du er blevet frosset og måske skal det igen. Du kunne evt. spørge en anden gynækolog. 

   

       

                                                                                    

De bedste hilsner, Christine Felding.

Aller Press A/S © 2008 - www.aller.dk