Spørg gynækologen

Stil et spørgsmål

    Vi kan ikke garantere, at alle spørgsmål bliver besvaret, da brevkasseredaktørerne får mange spørgsmål dagligt. For at stille et spørgsmål skal du være logget ind som bruger. Husk at bevare din anonymitet ved at vælge et pseudonym, at der kan ske en fejl i systemet, så værn om din anonymitet. Selve mailen, du taster ind, er det kun brevkasseredaktøren, der kan se.

Om gynækologen

    Gynækolog Christine Felding svarer på spørgsmål om kvindens underliv.

    Kvindens krop ændrer sig drastisk, når hun nærmer sig overgangsalderen. Hvad er de færste tegn, hvodan takler man klimakteriet, og hvad sker der bagefter? Christine er speciallæge i gynækologi og har mange år beskæftiget sig meget med kvinders tilstand før, under og efter overgangsalderen. Spørg og bliv klogere på din krop.

Brevkassen

Bækkenbundstræning der virker?
21-03-2011

Kære brevkasse,

Har du et godt tip til hvordan jeg får trænet min bækkenbund, så det
virkelig batter. Jeg synes både at det er svært at få husket at træne
den og at det er kedeligt. Jeg har fået at vide, at jeg gør det
rigtigt, men jeg kan ikke mærke at det går fremad. Og det skal det
bare - for jeg er træt af at smådryppe.

kh Marianne

Kære Marianne                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Bækkenbundsøvelser virker for de fleste, hvis man husker dem og laver dem rigtigt. Men der er ingen der siger at det er nemt, mange kvinder fortæller, at det er svært at få trænet bækkenbunden. Enten skal du bare klø på, msåke gå til fysioterapeut og få lagt et træningsprogram eller også skal du købe et hjælpemiddel til at træne bækkenbunden derhjemme. Et rigtig fint hjælpemiddel er ALVA, som består af en probe du placerer i skeden og kniber omkring. Når du kniber, vibrerer proben og disse vibrationen medfører, at du får aktiveret flere nerver i musklerne, så din træning bliver mere effektiv. Detter er en fordel, hvis dine bækkenbundsmuskler er svage. derudover er der et lille display, som guider dig igennem et 5 minutters træningsforløb og som viser dig, hvor godt du har fat i musklen. ALVA kan være en løsning til lidt sjovere træning.                                                                                                                                                                                        Du kan læse mere om ALVA på dette link:    http://www.propsandpearls.com/nyhed/72/12/nyt-til-bkkenbunden.html

 

 

Rigtig god træning

 

De bedste hilsner, Christine Felding.

Aller Press A/S © 2008 - www.aller.dk